نحوه انتخاب «سبد غذایی» خانوارها در مطرح کالابرگ
[ad_1]
او همین طور گفت: در تدوین سبد غذایی مطلوب فکر بر این است که سبد غذایی مطلوب مبتنی بر گروههای غذایی و مواد غذایی، زبان مشترک و قابل فهمیدن را در راستای برقراری هماهنگی بین سه متولی مهم امنیت غذایی (مردم، جامعۀ علمی و سیاستگذاران) فراهم میکند. با اهمیت ترین ویژگی مواد غذایی سبد مطلوب این است که مواد غذایی باید منعکسکننده الگوی واقعی مصرف غذایی اکثریت جامعه باشد.
نصرآبادی با گفتن این که کمیت و کیفیت مواد غذایی انتخابشده باید بهطوری باشد که فراهمکننده نیازهای تغذیهای و سلامت همه اقشار جامعه به تفکیک گروههای سنی و جنسیتی باشد و با دقت به ترکیب هرم جمعیتی سرزمین تنظیم شود و منطبق با الگوی تشکیل، اراعه و فرهنگ مصرف جامعه باشد، او گفت: در سال ۱۳۹۲ انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی سرزمین و دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با منفعت گیری از دادههای بازدید مصرف دهه ۱۳۸۰ و ترازنامههای غذایی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۸ و پایه قرار دادن ترازنامۀ غذایی سال ۱۳۹۰ و احتساب ترکیب جمعیتی سرزمین بر پایه سرشماری آماری سال ۱۳۸۵، عمل به تدوین سبد مطلوب غذایی کردند. با در نظر گرفتن دو عامل مقدار انرژی مورد نیاز هر زیر گروه جمعیت (به تفکیک سن و جنس) و این چنین درصد هر زیرگروه از کل جمعیت سرزمین، متوسط انرژی مورد نیاز جمعیت ایران در سال ۱۳۹۲ برابر ۲۳۸۱ کیلوکالری برآورد شد، در حالی که مقدار تامین شده از سبد (۲۵۷۳ کیلوکالری) نزدیک به ۲۰۰ کیلوکالری بالاتر از مقدار مورد نیاز می بود.
وی تصریح کرد: در بازنگری سبد غذایی مطلوب ۱۴۰۲، با دقت به افزایش بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از اضافه وزن و چاقی در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر سرزمین زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مقرر شد که مقدار انرژی تامین شده از سبد به مقدار مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.
ـ جدول مقدار مورد نیاز، مقدار و درصد نیاز سرانه فراهم شده از سبد غذایی مطلوب به انرژی و مواد مغذی کلیدی:
ـ جدول مقادیر پیشنهادی مواد غذایی سبد غذایی مطلوب جامعۀ ایرانی و انرژی و مواد مغذی آن، سال ۱۴۰۲:

[ad_2]
منبع