چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟_طلوع شرق

[ad_1]
به گزارش طلوع شرق

احتمالا این مسئله به خودی خود دغدغه‌ای برای فردی محسوب نشود، اما قوانین ترمودینامیک پشت این قضیه به ظاهر ساده بر تهیه غذا و نوشیدنی در تعداد بسیاری از نقاط جهان تأثیر می‌گذارد. قوانیتی که هیچ راهی برای دور زدن آنها وجود ندارد.

اما اورست چه چیزی دارد که نمی‌توان آنجا تخم‌ مرغ را جوشاند؟ باید او گفت مشکل آن‌جا از سختی هوا ناشی می‌شود.

در سطح دریا، آب در ۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌جوشد. این اصطلاحا نقطه جوش آب است، ولی باید دانست که نقطه جوش برخلاف اسمش تنها یک نقطه نیست. در حقیقت هنگامی که آب تحت فشارهای گوناگون قرار می‌گیرد، نقطه جوش آن متفاوت می‌شود.

هرچه از سطح دریا بالاتر باشید، دمای ملزوم برای به جوش آوردن آب کمتر است. برای تعیین نقطه جوش دقیق در محل خود می‌توانید از یک ماشین حساب منفعت گیری کنید. در واقع به ازای هر ۳۰۰ متر ارتفاع، دمای جوش ۱ درجه سانتیگراد افت می‌یابد.

برای مثال در شهر «لا رینکونادا»، مرتفع‌ترین سکونت‌گاه مسکونی دائمی در جهان در ارتفاع نزدیک به ۵۰۵۲ متری از سطح دریا، آب در ۸۲.۸ درجه سانتیگراد به جوش می‌آید. 

این نقطه جوش تا این مدت به قدر کافی برای جوشاندن تخم مرغ خوب است، اما دمای آن کمتر از دمای ایده‌آل جهت تهیه قهوه است. اگرچه تا این مدت هم می‌توانید آن را درست کنید.

سختی هوای کم علتتحول نقطه جوش آب می‌شود

قله اورست به طور قابل توجهی بالاتر از شهر لا رینکونادا است. ارتفاع آن از سطح دریا ۸۸۴۹ متر است و نزدیک به یک سوم اتمسفر سختی دارد. به همین خاطر، دمای جوش آب در آنجا به ۶۸ درجه سانتیگراد افت اشکار می‌کند. این مقدار دما تا این مدت آنقدر داغ هست که علتسوختگی شدید شود، اما حرارتش به اندازه‌ای نمی‌رسد که بتواند تخم مرغ را به طور کامل بپزد.

پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان ,اخبار سیاسی اخبار فرهنگ وهنر اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی و تکنولوژی را در سایت خبری تاشکن بخوانید.

سفید و زرده هر دو از مواد مختلفی ساخته شده‌اند و پروتئین‌ها در دماهای مختلفی منعقد خواهد شد. سفیده از ۵۴ درصد اوآلبومین ساخته شده است و تا دمای ۸۰ درجه سانتیگراد منعقد نمی‌شود. در سوی روبه رو زرده نیز حداقل به ۷۰ درجه سانتیگراد برای سفت شدن نیاز دارد.

اگر در بالای قله اورست به سر می‌برید و واقعاً به جستوجو خوردن یک تخم مرغ آب‌پز هستید، تنها راه حل این است که به قوانین ترمودینامیک تعظیم کنید و از زودپز منفعت گیری کنید. این روش پخت به علت افزایش سختی داخل محفظه، نقطه جوش را افزایش می‌دهد.

همانطور که در ابتدای نوشته نیز حرف های شد، جوشاندن تخم‌ مرغ در ارتفاع بالا یکی از همان دلایلی است که مشخص می کند شما نمی‌توانید در برابر ترمودینامیک پیروز شوید، بلکه فقط می‌توانید از آن‌ها همانطور که می باشند تبعیت کنید.

دسته بندی مطالب

اخبار کسب وکار ها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

خبرهای فرهنگی

اخبار پزشکی

اخبار فناوری

[ad_2]

منبع